Mutsuzluk sendromu ile nasıl başa çıkılır?

Mutsuzluk sendromu ile nasıl başa çıkılır?

Mutsuzluk sendromu ile nasıl başa çıkılır?

İlgi kaybı, motivasyon eksikliği ve kronik düşük ruh hali gibi belirtilerle ortaya çıkan mutsuzluk sendromu, hafif bir depresyon alt türü olarak kabul ediliyor. Peki mutsuzluk sendromunun etkileri ve sebepleri nelerdir? Nasıl başa çıkılır?

Esmanur GÜLBAHAR / HERKES DUYSUN
BURSA (İGFA) - Psikologlar, iki yıl boyunca devam edebilen düşük ruh halinde kişinin enerjisinin düşebildiğini,  ilgi alanlarına olan ilgisini kaybedebileceğini ve uyku sorunları yaşayabileceğini belirtiyor.

Mutsuzluk sendromunun, kişinin yaşam kalitesini etkileyip ciddi bir tedavi gerektirebileceğini de ifade eden uzmanlar, bu sendromun daha ciddi bir depresyonun ön belirtisi olabileceği konusunda uyarıyor.

İŞTE MUTSUZLUK SENDROMUNUN BELİRTİLERİ…

Psikologlar, bu sendromu yaşayan kişinin sürekli düşük ruhsal durum, ilgi ve zevk kaybı, enerji kaybı, dikkat ve konsantrasyon sorunları, iştah değişiklikleri ve sosyal izolasyon yaşabildiğine dikkat çekiyor.



MUTSUZLUK SENDROMU NEDEN OLUR?

Psikologlar mutsuzluk sendromunun nedenleri tam olarak bilinmese de bu duruma yol açabilen çeşitli faktörler bulunduğunu vurgulayarak, olası nedenleri şu şekilde sıralıyor:

-Genetik faktörler
-Kimyasal denge
-Kişisel geçmiş
-Sağlık sorunları
-Stres
-İlaçlar
-Sosyal izolasyon
-Kişisel Faktörler

MUTSUZLUK SENDROMUNUN TEDAVİSİ VAR MI?

Mutsuzluk sendromu yaşayan kişilerin belirti şiddeti ve kişinin özel durumuna bağlı olarak farklılık gösterebildiğinin altını çizen uzmanlar, bu sendromu yaşayan kişilerin tedavisinde psikoterapi(konuşma terapisi), ilaç tedavisi, destek grupları, yaşam tarzı değişiklikleri, meditasyon ve rahatlama teknikleri ile sosyal destek gibi yöntemler izlenebileceğini ifade ediyor. 


Haber Kaynak : İGFA

Gündem 21.10.2024 17:53:23 0
Jandarma Şehit ve Gazi Yakını Çocuklarını Ağırladı Altıeylül Konakpınar Gençlik Merkezi, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte şehit, gazi ve personel çocuklarını ağırladı.
Jandarma, Karacabey Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda Trafik Güvenliği Eğitimi Verdi Bursa Karacabey’de düzenlenen 13. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarında Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, Trafik Jandarma Timleri ve Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma (HAYDİ) Timleri yerini aldı.
AVRUPA GIDA GÜVENLİĞİ OTORİTESİNİN (EFSA) GIDA GÜVENİLİRLİĞİ İÇİN YÜRÜTTÜĞÜ KAMPANYAYA TÜRKİYE DE DAHİL OLDU "Safe2Eat" kampanyasına bu yıl Türkiye'nin de katıldı.
TARİHİ UZUN ÇARŞI YENİDEN AYAĞA KALKIYOR Asrın felaketinde ağır yıkıma uğrayan Hatay'ın simgelerinden Tarihi Uzun Çarşı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ihya çalışmalarıyla yeniden ayağa kalkıyor.
Küçük Efe'ye Polis Ekiplerinden bayram sürprizi Adıyaman'da 6 Şubat Depremlerinde Annesini ve Dört Kardeşini Kaybeden Konteynerde Yaşamını Sürdüren Küçük Efe'ye Polis Ekiplerinden bayram sürprizi
Ramazan Bayramı Tatilinin İlk 4 Gününde 34 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya; Ramazan Bayramı tatilinin 4. günü (Salı) 647 trafik kazası meydana geldi. Maalesef 7 vatandaşımız hayatını kaybettiğini ve 1.165 vatandaşımız ise yaralandığını açıkladı.
ANADOLU’NUN KALBİNDE YOLCULUK Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara ile Diyarbakır arasında turizm amaçlı işletilecek Turistik Diyarbakır Ekspresi’nin ilk seferine 11 Nisan’da başlayacağını duyurdu.
AVRUPA GIDA GÜVENLİĞİ OTORİTESİNİN (EFSA) GIDA GÜVENİLİRLİĞİ İÇİN YÜRÜTTÜĞÜ KAMPANYAYA TÜRKİYE DE DAHİL OLDU Bakan Yumaklı, "Safe2Eat" kampanyasının gıda güvenliği konusunda farkındalığı artırmak amacıyla EFSA tarafından 2020'den bu yana devam ettiğini söyledi.